STIEBEL ELTRON PHB 24

Јачина 24 кв
Греење со систем на голи жици
Едноставна и брза монтажа
Степен на заштита од прскање

Категорија:

Спецификација

Хидраулично управуван проточен бојлер за добивање на релативно константна температура на водата
Моќност 24 kw
2 Степени на сила- се менуваат мануелно со копчето. На тој начин може да се редуцира греењето на бојлерот за 2/3 од вкупната сила, потребно во летниот период поради помалиот проток на водата и повисоката влезна температура на водата што овозможува заштеда на енергија.
4 можни степени на подесување на капацитетот : 2 со рачно бирање на дугмето за регулација и 2 со штелување на притисокот ( од страна на сервисер). При рачниот избор на опција за помал степен на сила, позиција : • се вклучува 1/3 капацитет при помал притисок или 2/3 сила при пуштање на поголем притисок , додека при избор на позиција : •• се вклучува 1/2 капацитет при низок притисок а цела сила при повисок притисок.
Греење со систем на голи жици погоден и за мека како и за тврда вода, затворен систем
“Splashproof”функција за инсталација во туш кабина и над када
Опсег на постигната температура од 30 °C до 60 °C (по пат на мешање со ладна вода)
За едно или повеке кориснички места
Класа на енергетска ефикасност А
Годишна потрошувачка на сила кв/ч 483
Коефициент на енергетска ефикасност 39%
Бучност 15 dB
Номинален притисок на вода : 1 MPa/ 10 bar
Проток на вода 12,5 l/min
Максимална влезна температура 25 °C
Степен на заштита од прскање на водата IP 25
Едноставна и брза монтажа
Волтажа : 3/PE ~ 400 V
Приклучок на вода : G ½
Осигурачи : 35 A
Димензии (ВхШхД) : 485x226x93 (mm)
Тежина 3.6 kg