Gorenje DA92IL

Кондензациска машина за сушење алишта со топлотна пумпа Капацитет на сушење: Голем волумен на барабанот – 9 кг Енергетска класа: A++ Исправување на влакната на ткаенината со помош на јонизатор (IonTech)

Категорија:

Спецификација

Енергетска класа: A++
Класа на ефикасност на кондензација
Боја: Бела боја
WaveActive барабан
Капацитет на сушење: Голем волумен на барабанот – 9 кг
Двојно струење на воздухот (TwinAir)
Осветлен барабан
Врата: 35 cm
Агол на отвoрање на вратата: 180 °
Реверзибилно движење на барабанот
Можност за директен одвод на кондензатот (AutoDrain)
Персонализирани подесувања на сите програми
Тип на дисплеј: ЛЕД дисплеј
Копчиња: Старт/Пауза
14 програми
програми: Програма за постелнина, волна, Кошули, микс, микс за пеглање, Освежување со јони (IonRefresh)
Одбирање на временското траење на сушењето (30, 60, 90 min): Во чекори
Освежување со јони (IonRefresh)
Поставување на новото на сушење
Систем против туткање
Одложен старт
Refresh функција (за освежување)
Начин на сушење
Исправување на влакната на ткаенината со помош на јонизатор (IonTech)
Звучен сигнал
Едноставна употреба
Едноставно чистење на филтерот
Сигнал за полн сад за кондензатот
Прикажување на преостанато време на сушење
Вакумски ногарки за поставување на сушарата над машината за перење
Сензор на влажност
Заклучување – заштита за деца (CDP)
Барабан од не’рѓосувачки челик
Бучност: 65 dB(A)re1pW
Потрошувачка на енергија kWh/год.: 259,2 kWh
Херметички затворен апарат: Да
Тип на фреон: R134A
Потенцијал за глобално затоплување: 1430 GWP
Количество плин: 0,33 kg
Количина изразена во еквивалент CO2: 0,2 t
Производот содржи еколошки плин: Да
Димензии (ШxВxД): 60 × 85 × 62,5 cm
Димензии на амбалажата (ШxВxД): 64 × 91 × 69 cm
Нето тежина на апаратот: 53,1 kg
Бруто тежина на апаратот: 55,6 kg
Потрошувачка на електрична енергија во режим на мирување: 0,6 W
Приклучна моќ: 800 W
Осигурувач: 10 A