Max 5.5kw ACAGR7-18 BR5

Фреон: R410A
Mоќност на ладење/ греење: 4800W/5300
Капацитет на одвлажнување: 1.8L/h
Звучнoст при ладење (Hi/Mi/Lo) на внатрешната единица: 42/38/31dB(A)
Звучнoст на надворешната единица:56 dB(A)
Димензии на внатрешната единица (ШхВхД): 849x289x210 mm
Димензии на надворешната единица (ШхВхД): 848×320?x540
Работнa температура:-7<°C<43

Спецификација

Спецификација
Фреон: R410A
Капацитет на ладење BTU/h W 16378; 4800 W
Капацитет на греење BTU / h; W 180848; 5300 W
SEER за ладење BTU / h.w; w / w 10,95; 3.21
SCOP за греење w / w 3,61
Капацитет на одвлажнување: 1.8L/h
Звученoст при ладење (Hi/Mi/Lo) на внатрешната единица: 42/38/31 dB(A)
Звученoст на надворешната единица:56 dB(A)
Димензии на внатрешната единица (ШхВхД): 849x289x210 mm
Димензии на надворешната единица (ШхВхД): 848?x20x540
Нето тежина на надворешната единица: 39 kg
Бруто тежина на надворешната единица: 41.5 kg
Дијаметар на цевката во течна фаза:1/4″
Димајетар на цевката во гасовита фаза: 1/2″
Работнa температура: -7
ФУНКЦИИ:
LCD Екран
LED осветлување
HEATING,Cooling,Dehumidify,FAN,AUTO FAN,AUTO SWIN
SLEEP MODE,I Feel,COLD PLASMA
INTELLIGENT PREHEATING
При ниски надворешни температури, уредот стартува со топол воздух
DRY ANTI-MILDEW DESIGN
Филтер против мувла
LOCK
Заклучување на клима уредот
TIMER
Тајмерот овозможува работење и престанување на уредот во период од 24 саати.
AUTO RESTART
Уредот ја памти операцијата која се извршувала пред негово исклучување и автоматски продолжува со работа на истата откако повторно ќе го вклучите.
TURBO
Функција за моќно ладење и греење на просторот.
TEMPERATURE
Приказ на моменталната/работната температура
SELF DIAGNOSIS
Овозможува прикажување и опис на грешки за брзо и полесно решавање на настанатиот проблем
INTELLIGENT DEFROSTING
Доколку е потребно автоматски се активира топење. Ја покажува ефикасноста на климата при греење и штеди на електрична енергија.
FORCE DEFROSTIN
Брзо одмрзнување на надворешната единица
ENERGY SAVING
Заштеда на енергија при работа
8C HEATING MODE
Заштита од смрзнување. Автоматско одржување на минимална собна температура од 8С
TURBO COOLING
Функција за моќно ладење на просторот
STANDBY
Клима уредот во режим на мирување троши минимална енергија дневно