Alfa Term 20

Капацитет:23 kw
Димензии на шпоретот 900 x 600 x 850 mm
Димензии на рерна 460 x 440 x 260 mm
Пречник на димен отвор 150 mm
Загревање на простор 9 kW
Загревање на вода 14 kW
Вода во казан 14 l
Волумен на загревање 230 – 383 m3
Површина на загревање до 88-147 m2
Тежина 155 kg

Спецификација

-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти
-специjален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на загревање на рачката
-на шпоретот се вградени термометар кој ја мери температурата на водата во котелот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот
-регулаторот за моќноста на шпоретот, со кој автоматски се регулара температурата на водата во котелот
-регулаторот за снабдување со секундарен воздух на внатрешната страна на вратата на ложиштето
-снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, односно догорување на предходно непотполно согорени производи
-двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар
-две положби на решетката во ложиштето за работа на шпоретот лето и зима
-постои можност за ложење одозгора, со подигање на капакот на плотната
-отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
-фиока за горивото се наоѓа во долниот дел на шпоретот – лесно се придвижува
-можност за повеќе начини на поврзување кон оџакот, странично и одозгора