Alfa 70 ET Favorit 13kw

Капацитет:13 kW
Димензии на шпоретот 700 x 600 x 850 mm
Димензии на рерна 330 x 440 x 260 mm
Пречник на димен отвор 120 mm
Загревање на простор 5 kW
Загревање на вода 8 kW
Вода во казан 5,5 l
Волумен на загревање 130 – 217 m3
Површина на загревање 50-83 m2
Тежина 129,5

Спецификација

-Вградена цевна змија (бакарна цевка) која кога е поврзана со термовентил служи како термоосигурувач од евентуално прегревање на шпоретот
-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти
-специален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на загревање на рачката
-регулаторот за моќноста на шпоретот, со која се регулара температурата на водата во котелот
-регулаторот за снабдување со секундарен воздух на внатрешната страна на вратата на ложиштето
-две положби на решетката во ложиштето за работа на шпоретот лето и зима
-отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
-фиока за горивото се наоѓа во долниот дел на шпоретот
-можност за повеќе начини на поврзување кон оџакот